Fødevarearbejdere bliver truet med fyreseddel

Skældud, urimelig kritik og trusler om fyring.
Mange ansatte i fødevareindustrien har et anstrengt forhold til deres chef, hvilket kan føre til stress og psykiske problemer.
En undersøgelse foretaget af fagforbundet NNF viser, at 37 pct. af medlemmerne har oplevet trusler om fyring på deres nuværende arbejdsplads, mens 35 pct. svarer, at de har konflikter med deres chef flere gange om måneden.
Ghita Christiansen, socialrådgiver i NNF, fortæller, at forholdet mellem de ansatte og ledelsen er forværret.
”Vi får flere og flere sager, hvor ansatte går ned med stress eller får psykiske problemer på grund af deres chef. Mange ansatte er bange for at miste jobbet og tør derfor ikke at sige fra, hvis en chef er truende eller ikke sørger for at instruere medarbejderne i, hvordan de skal løse deres opgaver,” siger hun til medlemsmagasinet Substans og fortæller, at tonen kan være hård på arbejdspladserne.
”Jeg har oplevet, hvordan medlemmer er blevet kaldt ”sorte svin”, eller at der bliver råbt ”skrid hjem til din mor,”"siger hun.
Rundspørgen viser desuden, at 19 pct. oplever, at de bliver udsat for urimelig kritik af deres nærmeste chef, mens et tilsvarende antal er tilbageholdende med kritisere arbejdsforhold af frygt for at miste jobbet.
Nu lukkes der for udflagningsstøtten