FødevareWatch

Danish Crown bør veksle ekstra penge til arbejdspladser

Enhedslisten og DF mener, at afgiftslettelser til slagtergiganten skal veksles til danske arbejdspladser. Regeringen afviser at blande sig i, hvordan Danish Crown bruger pengene.

Foto: POLFOTO

Danish Crown bør veksle afgiftslettelser til danske arbejdspladser.

Sådan lyder kravet fra fødevareforbundet NNF, der får opbakning fra Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

Meldingen kommer efter kritik af, at slagterigiganten fyrer medarbejdere og lukker slagterier, selv om den har fået afgiftslettelser for et tocifret millionbeløb.

Hvis man skal lave lempelser over for virksomhederne, er det oplagt at stille krav"

Per Clausen, Enhedslisten
Det skriver avisen.dk.

Blandet andet kommer lettelsen af spildevandafgiften, som blev vedtaget i forbindelse med Vækstplan DK, til at spare Danish Crown mange millioner hvert år. De penge bør gå til arbejdspladser, mener Enhedslisten.

”Hvis man skal lave lempelser over for virksomhederne, er det oplagt at stille krav om, at de leverer noget den anden vej i form af arbejdspladser," siger fødevarerordfører Per Clausen (Ø) til avisen.dk.

Han får opbakning af Hans Kristian Skibby (DF), fødevarerordfører i Dansk Folkeparti, der foreslår en model, hvor virksomhederne forpligter sig til at skabe flere arbejdspladser, hvis de får forbedret deres vilkår.

Regeringen afviser imidlertid at stille krav om arbejdspladser over for avisen.dk med den begrundelse, at man ikke vil blande sig i, hvordan Danish Crown bruger sine penge.

Bornholmsk slagteriaftale til behandling i Folketinget

Derfor afviser slagterier at investere i svineproduktion

AP Pension går ind i svinesektoren

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier