Arla er højdespringer på international liste

Mejerikoncernen går ni pladser frem i en opgørelse over de største virksomheder inden for fast moving consumer goods-segmentet.
Foto: Arla/ PR
Foto: Arla/ PR

Arla er højdespringer i en ny international opgørelse over de største forbrugerbrands.

Branchemediet The Grocer opgør årligt de 50 største virksomheder inden for fast moving consumer goods-segmentet (fmcg), og her går mejerikoncernen ni pladser frem og lander på en 36. plads.

Ifølge mediet har Arla haft en omsætningsvækst på ni pct. til trods for, at mælkemarkedet generelt har været hårdt presset af det russiske stop for import af vestlige fødevarer.

Andre højdespringere tæller svenske SCA, kinesiske WH Group og det brasilianske slagteri JBS, der har hævet omsætningen med 18,3 pct. Nummer et er fortsat fødevarekoncernen Nestlé.

Listen er lavet i samarbejde med OC&C Strategy Consultants, og den viser desuden, at den samlede omsætning for virksomhederne er den laveste siden starten af finanskrisen.

"Den klassiske multinationale fmcg-forretningsmodel er under stort pres, og det er blevet sværere end nogensinde at skabe vækst, selv om det generelt går bedre med den globale økonomi," siger Will Hayllar, chef for forbrugervarer hos analysebureauet.

Arla lukker for kredit til grækerne

Arla indgår samarbejde med kendt juicekæde

Analyse: Dagligvarebranchen kan ikke følge forbrugerne

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også