FødevareWatch

Arla lukker for kredit til grækerne

Mejeriet har tilpasset produktionen i Grækenland, så man kun producerer ost, når der tikker en bestilling ind. Samtidig skal pengene falde før end tidligere.

De græske banker holder lukket indtil på mandag. Kunderne kan samtidig kun hæve 60 euro per dag i hæveautomaterne. | Foto: Anthon Unger/Polfoto/Arkiv

Der kan blive længere mellem Lurpak-smørret og Arla-mælken på hylderne i de græske supermarkeder.

Børsen skriver, at mejeriet justerer produktionen i det kriseramte land, så det kun producerer ost, når der tikker en bestilling ind. Samtidig bliver alle kunder nu kreditvurderet, så koncernen er sikker på, at de kan betale.

"Vi har tilpasset produktionen, fordi noget af den normale produktion gik til kunder, som vi lige nu ikke kan have en garanti for kan betale. Og så er der den tilpassede produktion, der fortsætter til de kunder, hvor vi har en forsikring om, at de kan betale til os," siger Theis Brøgger, pressechef i Arla Foods, til avisen.

Arla omsætter for 250 mio. kr. om året i Grækenland, der i øjeblikket forhandler med EU, ECB og IMF om betingelserne for et nyt kriselån.

Indtil videre er koncernens salg ikke påvirket af den økonomiske usikkerhed, men Theis Brøgger oplyser, at man forventer, at omsætningen bliver halveret, hvis landet ender med at forlade euroen.

Græsk krise mærker Danish Crown

Tican vinder på græsk deroute

Arla-rival øger sine græske lagre

Grækenland stemmer nej til gældsaftale

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier