FødevareWatch

Arla-rival øger sine græske lagre

Mens Arla har reduceret sine lagre i Grækenland for at mindske risikoen, så har en af andelsmejeriets største internationale rivaler trukket i en anden retning.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Grækenland står muligvis overfor en statsbankerot en af de nærmeste dage, og alverdens øjne er rettet mod den pressede sydeuropæiske nation. Det gælder ikke mindst for de mange selskaber, som har forretning i landet.

Hos andelsmejeriet Arla valgte man tidligere på ugen at trække størstedelen af sin kapital ud af landet og reducere lagrene. Men hos mejerikoncernens hollandske konkurrent FrieslandCampina er man gået i den stik modsatte retning.

Det skriver Reuters.

En talsmand for FrieslandCampina siger til nyhedsbureauet, at man har øget sine lagre af kondenseret mælk og modermælkserstatning i Grækenland, da man forventer, at de græske forbrugere vil begynde at hamstre disse varer.

Samtidig har den hollandske koncern, som ifølge Reuters er det største mejeriselskab i Grækenland, i den forgangne uge betalt sine 450 ansatte i landet på forskud, for at sikre at forretningen kører videre som planlagt.

Selvom Arla er gået i den anden retning og har nedrustet i Grækenland, så har andelskoncernen beholdt tilstrækkeligt med penge i landet til at betale skatter og lønninger til sine ansatte. Og man fastslog samtidig mandag, at man ikke har i sinde at forlade det græske marked.

Arla trækker kapital ud af Grækenland

Tørstige turister vil hjælpe Carlsbergs græske bryggeri gennem krise

ISS: Vi er forberedt på græsk konkurs

Mere fra FødevareWatch

Salling Group forlænger prisloft frem til nytår

Prisloftet, som Salling Group indførte i foråret på en lang række varer, bliver nu forlænget med to måneder til årets udgang. Det sker, dagen efter, Coop meldte et nyt prisprogram ud for to kæder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier