Ostemarkederne løber stærkt for Chr. Hansen

Chr. Hansen er så småt ved at høste frugterne af at have fordoblet produktionsanlægget på fabrikken i Avedøre. Samtidig går osteforretningen godt i Kina, fortæller topchef.
Foto: Juan Hein / Ritzau Scanpix
Foto: Juan Hein / Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Der har været godt gang i salget af kulturer til oste hos Chr. Hansen, der samtidig så småt er ved at høste frugterne af at have fordoblet kapaciteten på selskabets produktionsanlæg på fabrikken i Avedøre ved København.

Sådan lyder det fra Chr. Hansens administrerende direktør, Cees de Jong, oven på regnskabet for tredje kvartal, hvor selskabet leverede en organisk vækst på 8 pct. i den største forretningsdivision, Cultures & Enzymes.

"Vi ser rigtig gode resultater på osteområdet, og det er egentlig på tværs af alle markeder, men jeg vil dog gerne fremhæve det asiatiske marked og især i Kina," siger administrerende direktør Cees de Jong til Ritzau Finans.

Omvendt peger han på, at markedet for probiotika til blandt yoghurt er under pres i Europa og Nordamerika, mens der er godt gang i salget i Asien og Stillehavsområdet.

"Så jeg synes, det er rigtig flotte resultater, vi leverer på den baggrund," siger han til Ritzau Finans.

Omsætningen steg med 17,7 mio. euro til 136 mio. euro, mens driftsresultatet, EBIT, blev forbedret med lidt over 10 mio. euro til 44,8 mio. euro.

Det giver en overskudsgrad på 32,9 pct., hvilket var 3,8 pct.point højere end i tredje kvartal året før, blandt andet hjulpet af, at Chr. Hansen har udvidet sit produktionsanlæg på selskabets fabrik i Avedøre.

"De resultater er hjulpet af udvidelsen på vores fabrik, men det er også hjulpet af, at vi har rationaliseret inden for produktionen af enzymer," siger Cees de Jong.

Han fortæller, at der fortsat er endnu mere at hente på marginsiden som følge af produktionsudvidelsen, men at han har svært ved at sige, hvornår det slår helt igennem i regnskabstallene.

"Vi er ikke helt i mål med det endnu, men vi arbejder med at opnå den fulde effekt, så fremadrettet venter vi også at kunne forbedre marginerne fra den front," siger Cees de Jong.

I regnskabet for tredje kvartal skriver Chr. Hansen, at styrkelsen af dollar også er med til at trække overskudsgraden i divisionen op.

Chr. Hansen overgår forventningerne

Chr. Hansen om russisk importforbud: Tager vores forholdsregler

Chr. Hansen: Græsk youghurt nyder godt af probiotikaforbud

Parasit bærer på rødt guldæg for Chr. Hansen

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også