FødevareWatch

Dansk Supermarked bakker op om politisk fokus på popcorn

Dansk Supermarked bakker op om politisk ønske om at kigge på anvisninger og grænseværdier for fødevareemballage. Sagen får dog ikke koncernen til at tage mikro-popcorn af hylderne - endnu.

Foto: Klaus Holsting

Europaparlamentarikeren Christel Schaldemose (S), der ifølge Berlingske Nyhedsbureau have EU-Kommissionen til at undersøge, om anbefalinger og grænseværdier for fødevareemballage er korrekt fastsat fra myndighedernes side, møder opbakning fra Dansk Supermarked, især når det handler om emballagen til mikrobølgepopcorn, som de seneste dage har været i mediernes søgelys.

"Dansk Supermarked bakker fuldt og helt op om, at anbefalinger og grænseværdier forsøges taget op til revision på europæisk plan. Det er så absolut også den forventning, vi har til politikerne. At de ikke blot nøjes med at føre politik i medierne og stille krav til supermarkeder, producenter og andre. Men at de rent faktisk tager deres ansvar på sig og vurderer, om de har fastsat de rette grænseværdier," udtaler Mads Hvitved Grand, der er kommunikationsdirektør i Dansk Supermarked, i en meddelelse.

Coop trækker popcorn ud af 1200 butikker

Modsat konkurrenterne i Coop, der for nogle uger siden valgte at pille de omdiskuterede mikrobølgepopcorn af hylderne i 1200 butikker, så kan man stadig finde de hurtige korn i Dansk Supermarkeds kæder. Og sådan vil det være, så længe, at myndighederne ikke ændrer grænseværdierne samt forbyder stoffer eller varer, hvis de vurderer, at der ikke er risiko for forbrugernes sikkerhed.

"Vi oplever løbende, at forskerne ikke er enige. Nogle forskere mener, at sødemidlet aspartam, som findes i blandt andet light-sodavand, skal forbydes. Andre forskere mener, at tilsætningsstoffer i tyggegummi bør forbydes. Vi pejler ikke fra uge til uge efter, hvor forskerne svinger hen. Vi retter os fra Dansk Supermarkeds side entydigt efter de anbefalinger, anvisninger og grænseværdier, som højeste myndighed fastsætter," udtaler Mads Hvitved Grand, der i meddelelsen videre forklarer om baggrunden:

"Det er klart, at hvis vi mente, der var en risiko for forbrugernes sundhed forbundet med varerne, så ville vi pille varerne af hylderne. Men vi forholder os til gældende lov og myndighedernes retningslinjer om grænseværdier, og så længe producenterne holder sig inden for de rammer, så har myndighederne fastslået, at varerne er uproblematiske."

Af meddelelsen fremgår det, at Dansk Supermarked løbende arbejder sammen med leverandørerne om udvikling af emballage. For så vidt angår mikrobølgepopcorn, forventer leverandører ifølge koncernen i løbet af 2015 at have alternativ emballager uden fluorerede stoffer parat.

Forbrugerrådet: Fjern mikro-popcorn fra hylderne nu

Radikale vil forbyde skadelige kemikalier i mademballage

Flere virksomheder skal turde gøre som Coop

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier