FødevareWatch

Radikale vil forbyde skadelige kemikalier i mademballage

EU bør ifølge de Radikale lave en lov mod sundhedsskadelige stoffer i emballager til fødevarer. Frem til forbuddet træder i kraft, bør Danmark gå foran, mener partiets fødevareordfører.

Foto: 3GF

For en måned siden fjernede Coop sine mikroovns-popcorn fra koncernens 1200 butikker, fordi en række forskere og myndigheder har udtrykt deres bekymring for de fluorerede stoffer, der anvendes i emballagen.

Samme bekymring har nu ramt de Radikale, der vil have EU til at forbyde brugen af de fluorerede stoffer, der sørger for at emballager afviser vand, fedt og skidt, skriver BT.

"I dag har vi for eksempel et forbud mod plaststoffet bisphenol A i sutteflasker. Vi vil gerne have et forbud mod de fluorerede stoffer i ting, der kommer i kontakt med fødevarer. Det drejer sig om emballage som pap, papir og gummi, og så drejer det sig om de køkkenredskaber, vi bruger, når vi laver mad," siger partiets fødevareordfører Ida Auken til avisen.

De Radikale vil have fastsat grænseværdier for fluorerede stoffer i materialer, der kommer i kontakt med mad, og mens man kun kan afvente et eventuelt forbud fra EU, så vil de Radikale i mellemtiden have et dansk forbud mod brugen af fluorerede stoffer i produkter, der er i kontakt med mad, hurtigst muligt. Ifølge fødevareordføreren vil det kunne give de danske producenter et forspring.

Coop trækker popcorn ud af 1200 butikker

USA slår hårdt ned på farlig transfedtsyre

Kæmperegning på vej til fødevareindustrien

Regeringen afviser EUs emballage-anbefalinger

Auken kalder EU's hormonkonklusion for skandaløs

Rapport frikender omdiskuteret emballagestof

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier