Diskussionen om genmodificering har ikke bølget rigtig højt i de seneste år, og en ny meningsmåling foretaget for Altinget viser, at der fortsat er stor skepsis blandt danskerne, når det kommer til at indtage grønt, som er blevet modificeret.
I meningsmålingen svarer 55 pct. af danskerne, at de ikke vil spise grønt, som er genmodificeret. 26 procent svarer ‘ved ikke’ til spørgsmålet om de vil spise genmodificeret grønt, mens 19 procent gerne vil.
“Tallene viser en dyb skepsis i befolkningen i forhold til gensplejset mad. Og der er grund til forsigtighed, når der på globalt plan næsten ikke findes uafhængig forskning i, hvordan gensplejset mad påvirker vores sundhed eller natur,” siger Paul Holmbeck, direktør for Økologisk Landsforening til Altinget.
Danskernes afstanden overrasker ikke professor Jesper Lassen fra Københavns Universitet. Han forsker i blandt andet borgernes opfattelse af fødevarerelaterede teknologier.
“Modstanden hænger meget sammen med, at folk simpelthen ikke synes, at de får den tilstrækkelige nytte ud af det. Det opfattes ikke som nok nytte, at tomaterne kan ligge lidt længere på hylden, eller man får nogle afgrøder, som er nemmere at dyrke,” siger han.
Kyllingekoncern forbereder sig på salmonella-erstatninger
GMO-forskelle kan bremse handelsaftale
Amerikansk fastfood-kæde siger nej til GMO