FødevareWatch

Lactalis køber børsmodent mejeriselskab

Den franske mejerikoncern Lactalis har opkøbt aktiemajoriteten i et af de største mejeriselskaber i Tyrkiet – et selskab som ellers gearede op til en børsnotering.

Foto: Colourbox

Det tyrkiske mejeriselskab AK Gida var på vej mod en børsnotering i denne uge, men ejerne bag selskabet har nu i stedet besluttet at frasælge aktiemajoriteten i selskabet til den franske koncern Lactalis SA.

Det skriver Bloomberg.

Aftalen om et salg af aktiemajoriteten blev indgået onsdag i denne uge, oplyser AK Gida, som ikke har villet afsløre, hvor stor en andel, der er tale om, eller hvor meget købsprisen lyder på. Unavngivne kilder siger dog til nyhedsbureauet, at der er tale om en andel på 80 pct. af aktierne og at Lactalis skal betale 800 mio. dollars (5,3 mia. kr.).

Det er mere end 20 pct. højere, end hvad selskabet havde forventet minimum at rejse gennem sin børsnotering. Målet for aktiesalget på børsen var at rejse mellem 1,85 og 2,2 mia. tyrkiske lira i børsnoteringen, svarende til mellem 4,55 og 5,4 mia. kr.

Blandt ejerne i AK Gida finder man den stenrige Topbas-familie, der blandt andet har opbygget deres formue gennem investeringen i fødevare- og detailindustrien i Tyrkiet, samt Yildiz Holding, der ejes af en anden indflydelsesrig familie, Ulker.

Yildiz Holding, der er blandt de største fødevareselskaber i Tyrkiet, opkøbte sent sidste år den britiske kiks- og småkageproducent United Biscuits, der blandt andet står bag digestive-mærket McVities. Selskabet har også et samarbejde med den danske tyggegummikoncern Bagger-Sørensen & Co. på det tyrkiske marked.

Britisk kiksegigant solgt til Tyrkiet

Tidligere tyggegummigigant tilbage i plus

Mejerikoncern køber brasiliansk konkursbo

Parmalat køber igen op i Brasilien

Tuborgh slår til i Brasilien

Forsiden lige nu

Her har Arla hentet væksten

I det netop offentliggjorte regnskab fra Arla er det uden for det vesteuropæiske område, at mejerikoncernen er vokset mest markant. Få et overblik over fremgangene her.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier