FødevareWatch

Britisk kiksegigant solgt til Tyrkiet

Det britisk-baserede selskab United Biscuits er blevet solgt til en tyrkisk konkurrent, som nu bliver den tredjestørste aktør på området i verden.

Foto: Rune Pedersen/POLFOTO/arkiv

Den britiske kiks- og småkageproducent United Biscuits, der blandt andet står bag digestive-mærket McVities, er blevet solgt til tyrkiske Yildiz Holding. Det oplyser UB i en pressemeddelelse.

Det tyrkiske selskab overtager sin britiske konkurrent fra investeringsgrupperne PAI Partners og The Blackstone Group, som købte UB i 2006 for 1,7 mia. pund og bliver dermed den tredjestørste aktør på området i verden.

Det fremgår ikke af meddelelsen, hvor meget Yildiz Holding har skullet punge ud med. Men ifølge mediet Value Walk siger en unavngiven kilde tæt på forhandlingerne, at prisen ligger på ca. 2,2 mia. pund, hvilket svarer til godt 20 mia. kroner.

Ifølge mediet har andre globale aktører på området, såsom britiske Burton’s Biscuits og amerikanske Kellogg, også afgivet bud på United Biscuits, inden den tyrkiske rival altså sikrede sig selskabet.

Direktør forlader Bisca

Karen Volf atter i kampform

Ny opsplitning på vej i Mondelez

Mondelez trodser russisk trussel

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier