Mondelez trodser russisk trussel

Mondelez International ser stort på truslen om handelssanktioner mod Rusland. Selskabet annoncerer, at man vil åbne en ny fabrik i landet som led i en større omstrukturering af produktionsapparatet.

Den overhængende fare for handelssanktioner mod Rusland som følge af Krimkrisen får ikke Mondelez International til at ryste på hånden, og fødevaregiganten oplyser nu, at man vil oprette en ny fabrik i landet.

Det skriver Food Navigator.

Mondelez bruger 110 mio. dollar (594 mio. kr.) på at opføre den nye fabrik i byen Novosibirsk, som er Ruslands tredjestørste. Fabrikken skal efter planen stå klar i 2015, og det bliver fødevarekoncernens femte af slagsen i Rusland.

Og truslen om handelssanktioner mod Rusland i kølvandet på landets annektering af Krim-halvøen har tilsyneladende ikke fået det amerikanske selskab, som blev spundet ud af Kraft Food i 2012, til at genoverveje sin seneste investering.

”Som et selskab med amerikanske aktionærer vil Mondelez Rusland altid følge gældende amerikansk lovgivning. Sanktionerne er rettet mod enkeltpersoner, ikke specifikke lande eller selskaber,” siger Andrey Samodin, som er ekstern kommunikationsspecialist for Mondelez Rus, til mediet. Han tilføjer:

”Vores investering i Novosibirsk er en del af vores forretningsvækst i Rusland, og den har ingen sammenhæng med de førnævnte sanktioner eller individer.”

Omstrukturering

Mondelez har været til stede på det russiske marked siden 1994 og har over de seneste 20 år investeret omkring 1 mia. dollar i landet. Ifølge Andrey Samodin præsterede det russiske datterselskab tocifrede vækstrater i 2013.

Den seneste investering er en del af en større omstrukturering af koncernens forsyningskæde, som efter planen skal generere 1,5 mia. dollar i nettoproduktivitet over tre år.

Omstruktureringen, som blev annonceret i september 2013, betyder, at man lukker en række ældre faciliteter og åbner fem nye fabrikker frem mod 2020.

Fabrikken i Novosibirsk skal producere chokolade og kiks, bl.a. af mærkerne Milka og TUC.

Læs artiklen fra Food Navigator her.

Arla sælger eksplosivt i Rusland

Fødevarekæmper kan rammes af russisk gasblokade

Rusland investerer massivt i kødproduktion på Krim 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også