FødevareWatch

SuperBrugsen ramt af sikkerhedsbrist - lukker for netkonkurrence

SuperBrugsen lukker for en netkonkurrence, efter at flere af deltagerne har modtaget ubehagelige smsbeskeder og emails.

Foto: Jens Panduro

En konkurrence, der har kørt under navnet HurraBrugsen, er nu blevet stoppet, fordi der er konstateret et sikkerhedsbrist på det site, som konkurrencen blev holdt igennem, skriver ComputerWorld.

Ifølge mediet drejer sikkerhedsbristen sig om, at en tredjeperson, der hverken har tilknytning til SuperBrugsen eller Coop, gennem en række beskeder til konkurrencedeltagere har kritiseret sikkerheden på kampagne-sitet.

Lars Henrik Larsen, der er digital direktør i reklamefirmaet Publica, som står bag konkurrencen afviser, at der er tale om hacking, men forklarer, at det har været muligt for en enkeltperson at gætte sig adgang til nogle af de øvrige deltageres profiler.

"En person har gættet sig frem til nogle mobilnumre på deltagere i konkurrencen. Efterfølgende har han via nettet koblet nummeret sammen med adressedata og henvendt sig via til dem via sms eller mail med en tekst, der kritiserer konkurrencens sikkerhed," siger Lars Henrik Larsen, der ikke ønsker at oplyse, hvor mange profiladgange, der var omfattet af problemet.

Konkurrencesiden blev straks lukket ned.

Coop bremser etablering af nye butikker

Discountkæders nye slagmark giver plads til - discount

Ny netbutik kan sætte fart på onlinesalg af fødevarer

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier