Vil Heinz og Kraft-fusion koste arbejdspladser?

Heinz’ topchef Bernardo Hees, som har skåret mere end 7000 jobs i koncernen på mindre end to år, advarer om, at sammenlægningen med Kraft Foods ”vil føre til en masse usikkerhed og spørgsmål”.
Foto: Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv
Foto: Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv

For få uger siden annoncerede den amerikanske ketchup-gigant Heinz, at man ville fusionere med landsmændene fra Kraft Foods Group, og den beslutning vil naturligvis få store konsekvenser – ikke kun for de to selskaber som sådan, men også for de mange tusind ansatte på lønningslisten.

Det indikerede Heinz’ adm. direktør Bernardo Hees ifølge Bloomberg for nylig i en video stilet til medarbejderne i Kraft Foods.

”På mange områder er vi så ens, at det vil skabe synergier, og vores forskelle vil åbne nye muligheder. Men vi har alle sammen en forståelse for, at al forandring er vanskelig og fører til en masse usikkerhed og spørgsmål,” sagde topchefen i videobeskeden, som blev vist til Krafts medarbejdere i starten af ugen, ifølge nyhedsbureauet.

Den besked har ifølge Bloomberg ført til spekulationer om, at store fyringsrunder kan være på tapetet i det fusionerede selskab.

Brasilianske Bernardo Hees blev indsat som topchef i Heinz-koncernen i sommeren 2013, da det brasilianske investeringsselskab 3G Capital overtog selskabet. Og siden dengang og frem til udgangen af 2014 har han nedlagt hele 7.400 arbejdspladser i selskabet.

Bernardo Hees er i øvrigt også partner i 3G Capital, som sammen med Warren Buffets investeringsfirma Berkshire Hathaway har stået for sammenlægningen af de to amerikanske fødevarekonglomerater.

Med fusionen bliver selskabet den tredje største føde- og drikkevareproducent i Nordamerika og den syvende største på verdensplan.

Heinz og Kraft Foods i gigantisk fusion

Medie: Konsortium overvejer gigantbud på Sabmiller

Ex-Heinz-boss får en halv mia kr i gyldent håndtryk

Ford satser på ketchupeffekt

Vil Warren Buffet købe Kellogg?

Medie: Mondelez vil frasælge Philadelphia

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Lars Skaaning

Fortsat umuligt at spore Skares gamle kød

For abonnenter