FødevareWatch

Danish Crown fyrer 110 medarbejdere

Om otte uger står omkring en tredjedel af medarbejderne på Danish Crown i Faaborg uden arbejde.

Foto: Joachim Adrian

Tirsdag fik slagterimedarbejderne på Danish Crown-slagteriet i Faaborg meldingen om at 110 medarbejdere på torsdag modtager en fyreseddel.

Antallet af fyringer kom bag på tillidsmand Jimmy Andersen, skriver dr.dk. og meldingen afstedkom da også en markering fra slagterimedarbejderne på aftenholdet.  Tirsdag aften nedlagde de arbejdet og gik hjem - dog med meldingen om, at slagtningerne igen vil blive genoptaget onsdag morgen.

"Vi tager det som en markering fra deres side, og tager arbejdsnedlæggelsen til efterretning. Men vi er glade for, at de møder igen i morgen," siger Jens Hansen, pressechef hos Danish Crown.

At der skal afskediges på det fynske slagteri kommer, som FødevareWatch også har beskrevet ved flere lejligheder, ikke bag på de ansatte. Tilbage i starten af 2014 blev de ansatte stillet i udsigt, at deres danske arbejdspladser ville blive nedlagt til fordel for en ny slagteafdeling i Bugle i England, hvor lønningerne ikke er så høje som i Danmark.

"Flytningen af produktionen fra Faaborg til Bugle kommer til at ske løbende hen over det næste års tid. I første omgang gælder det den del af produktionen, som aftenholdet i Faaborg hidtil har stået for," udtaler Danish Crowns produktionsdirektør Søren F. Eriksen i en meddelelse fra Danish Crown.

Fyringsrunden bliver ikke den sidste i Faaborg, hvor man regner med at have helt lukket ned i første halvdel af 2016.

"Vi ved af erfaring, at der kan opstå forsinkelser, når vi skal starte en ny produktion op. Derfor kan vi ikke give medarbejderne i Faaborg en fuldstændig plan med datoer for, hvilke dele af produktionen der flyttes hvornår. Men vi vil holde medarbejderne informeret, så godt vi kan, så de vil typisk få et varsel på mindst otte uger," hedder det videre fra Søren F. Eriksen.

Næste fyringsrunde kommer ifølge pressechef Jens Hansen til at ske lige efter sommerferien. De medarbejdere, der opsiges inden sommerferien, vil ifølge Danish Crown stå først i køen til jobs som ferieafløsere på Danish Crowns slagterier i Horsens, Blans og Herning, hvor der til sammen er behov for cirka 150 ekstra medarbejdere hen over sommeren.

Slagteriarbejdere skal arbejde længere

Årets konflikter drejede sig om svinepriser og fusioner

Ny Tulip-investering skal skabe 45 job

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier