FødevareWatch

Slagteri i Thisted spås fem års levetid

Den forestående fusion mellem Danish Crown og Tican vækker bekymring i Thy for Ticans fremtid.

Foto: Ida Much/Polfoto

Der er dyb bekymring i Thy for slagteriet Ticans fremtid, hvis andelshaverne på dagens ekstraordinære generalforsamling siger ja til en fusion med Danish Crown.

Det fortæller DR Midt & Vest.

Een af de bekymrede er Leif Pallesen, som er tidligere direktør og amtsformand i Dansk Industri:

"Sådan som Danish Crown har lukket mindre slagterier de senere år, så tror jeg ikke på, at slagteriet i Thisted overlever mere end højst fem år," siger han.

Ticans bestyrelsesformand, Jens Jørgen Henriksen, tør heller ikke love mere end fem år.

"Ti år er lang tid, når man driver virksomhed," siger han.

Tican-landmænd overvejer at droppe slagtesvin

Nyt tysk samarbejde langtidssikrer danske slagteri-job

NNF kalder på politisk ansvarstagen

Mere fra FødevareWatch

Spar styrker fokusset på egne mærker

Detailkædens egne private label-varer skal fylde mere i sortimentet, og der sættes derfor fut under udviklingen af nye sortimenttilføjelser på tværs af kategorier som frost, friske fødevarer og non-food. Ifølge mediet The Grocer sker det i et forsøg på at imødekomme forbrugernes efterspørgsel efter billigere varer i en tid med tårnhøj inflation. Hvilke konkrete produkter, der kommer ud af Spars øgede fokus på private label-mærkerne, melder historien intet om, men detailkæden meddeler, at man har planer om at skabe 90 nye produktlinjer i løbet af 2023 på tværs af alle tre kategorier. Kædedirektør, Louise Hoste, uddyber:”Taget leveomkostningskrisen i betragtning kommer Spars brandteam uden tvivl til at gennemgå alle kategorier for at sikre, at kunderne har passende muligheder for at nå deres budgetter, uanset om det er kunder, der stadig ønsker at forkæle sig med premium, eller kunder, der leder efter billigere varer.”Tilbudsjagten er nu også gået ind på Coops egne mærkerLeverandører om årsforhandlinger: ”Alle ender med at fire på indtjeningen”Danskerne flokkes om tilbud - analysehus peger nye tendenser ud

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier