FødevareWatch

Slagteriarbejdere skal arbejde længere

De ansatte på Danish Crown i Sæby er gået med til at arbejde længere for at undgå massefyringer.

Foto: Gregers Tycho/Polfoto/Arkiv

Medarbejderne på Danish Crown i Sæby er gået med til at arbejde længere for at undgå massefyringer. Det skriver TV 2 Nord.

Slagteriarbejderne har selv forhandlet de nye arbejdstider, der betyder, at de omkring 600 ansatte fremover skal arbejde ti timer om dagen, mens arbejdsugen går fra fem til fire dage.

Med aftalen er samtlige ansatte sikret deres job til trods for, at der bliver slagtet færre svin på slagteriet i Nordjylland.

Tillidsrepræsentant Karsten Thomsen er tilfreds med, at det er lykkedes at sikre arbejdspladserne.

”Jeg er ikke glad for ordningen i mit hjerte, men det er en solidarisk aftale, vi har lavet, for at flest muligt kan bevare deres arbejde, siger han til TV2 Nord.

Danish Crown lukkede tidligere på året en afdeling i Sæby, mens koncernen har gennemført besparelser på Bornholm og lukket et slagteri i Faaborg.

Op mod 200 slagtere nedlagde desuden arbejdet på Danish Crown i Herning i oktober i protest mod en lønnedgang på 16 kr. i timen, der skyldes øget automatisering på to produktionslinjer.

Danish Crown kan ikke genkende svensk svinestop

Danish Crown dumper prisen på svinekød

Herning-slagtere genoptager arbejdet

Slagtere: Lønnedgang er årsag til strejke

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier