FødevareWatch

Danish Crown dumper prisen på svinekød

Efter et par uger med højere notering på svinekød sender DC Pork nu prisen på svinekød ned med 40 øre per kilo.

Foto: Ritzau Scanpix/Janus Engel.

Behovet for julevarer til eksportmarkederne er nu ved at være dækket, og derfor har har DC Pork skåret 40 øre af svinenoteringen for slagtesvin, mens noteringen går tilbage med 30 øre for søer og svin over 109,9 kg.

Det skriver Danish Crown i deres markedsberetning.

"Vi er nu kommet så tæt på jul, at det er ved at være for sent at forarbejde udskæringer, som kan nå butikkerne inden jul. Indkøbernes fokus ligger i stedet på at planlægge produktionen hen over jul og nytår, hvilket altid er et kæmpe puslespil," siger Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

De seneste to uger har noteringen været løftet 20 øre for at sikre en høj tilførsel af grise, mens efterspørgslen på julevarer var stor. Det har ifølge slagterikoncernen virket efter hensigten, men i den sidste tid frem mod jul er der nu kun udsigt til lidt lokalt dansk salg.

Det betyder, at svineproducenterne efter et par positive uger igen er tilbage ved den afdæmpede europæiske efterspørgsel på svinekød, som lægger et hårdt pres på prisen. Også uden for EU er der langt mellem de positive snaps.

"Det lyder måske lidt mærkeligt, men de japanske indkøbere har lige nu fokus på at nedbringe deres lagre op til regnskabsafslutningen i marts. Men på grund af transporttiden til Japan, så er det altså lige nu, de sidder og holder igen for at sikre sig, at lagerbeholdningen passer til deres budgetter," siger Søren Tinggaard.

Også det kinesiske marked er for øjeblikket velforsynet, og derfor er efterspørgslen fra denne kant lidt lavere end normalt, oplyser slagterikoncernen.

Så tungt sidder Danish Crown-rival på markedet i USA

Tican har kniven på struben

Danish Crown tjener godt på eksport af kvalitet

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier