Irma må droppe salg af insekter

Under et døgn efter, at Irma tidligere på måneden lod eksotiske produkter som græshopper, larver, melorme og buffaloorme være del af sortimentet, pillede man igen insekterne af hylderne.
Foto: Per Folkver
Foto: Per Folkver

Tidligere på måneden kunne Politiken fortælle, at Irmas flagskibsbutik i Axelborg i København, som den første i landet var begyndt at tilbyde kunderne muligheden for at købe græshopper, larver, melorme og buffaloorme fra importøren Kalu A/S.

Men under et døgn efter lanceringen af produkterne fandt man i Coop ud af, at produkterne ikke levede op til de standarder, som man kunne vurdere den nye varegruppe under, og derfor blev insekterne igen pillet ud af sortimentet.

"Vi fandt ud af, at der var usikkerhed om varenes godkendelse, og så blev de efter en dag trukket ud af butikken igen. Vi ønskede ikke at bruge mere tid på varerne, der kun var i en enkelt butik, og derfor hentede leverandøren igen produkterne," siger informationsdirektør Jens Juul til FødevareWatch.

Problemet har tilsyneladende været, at insekterne var importeret fra Belgien, hvor man som et af de eneste steder i EU har lavet retningslinjer for insekter, der er beregnet til fødevarer. På tværs af EU er der endnu ikke lavet retningslinjer for handlen med insekter til fødevarebrug, og derfor har det ikke været muligt at godkende dem til handel i dagligvarehandlen

Ifølge Politiken var Salling Super i Aarhus også på vej med lignende produkter, og Kalu A/S kunne tilbage i starten marts berette, at flere supermarkeder ”viser interesse for insekterne”.

Detailhandel kaster sig over larver og buffaloorme

Her er de vigtigste øko-tendenser

Iværksætter satser på proteinbarer med fårekyllinger

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Selskabet har i årsrapporten angivet bemærkningen ”going concern” som følge af den forværrede økonomiske situation i selskabet. | Foto: Casper Dalhoff

Skanderborg Bryghus taber fortsat millioner

For abonnenter