FødevareWatch

Regional mælk skal markere øko-jubilæum

Fire lokale landmænd og deres 500 køer leverer mælken til en af de første helt igennem lokalt producerede mælk i Arla. Mælkelanceringen skal markere 25-året for økologien i Danmark.

Fredag fylder Ø-mærket 25-år, og det har man i Lejre Kommune, Føtex og Arla valgt at markere med lanceringen af den første såkaldte 'single region'-økologiske mælk.

Mælken stammer fra fire landmænd og deres 500 malkekøer i lokalområdet, og efter tapning vil det være muligt at købe mælken i Føtex-butikker landet over fra uge 17, skriver Arla i en meddelelse.

Ifølge initiativtagerne bag mælken kan lanceringen ses som det bedste fra de to trends, der går i retning af økologi og lokalt producerede fødevarer, hvor man også arbejde meget med såkaldt terroir-tendensen i single-farm kaffe og enkeltmarksvine.

Mælken stammer fra fire Arla-landmænd fra Lejre Kommune og bliver lanceret i en mini- og en skummet version i Føtex under navnet ’Lejre’.

"Som landmænd oplever vi en stor interesse for at vide mere om, hvordan mælken fremstilles. Derfor vil vi gerne vise produktionen frem. Med Lejre-mælken kan vi give forbrugerne indblik i, præcist hvor deres mælk kommer fra, hvem der har fremstillet den, og hvad historien er bag den. Folk kan sågar komme forbi en af gårdene og besøge køerne", fortæller Peter Sivertsen, der som landmand leverer omkring en tredjedel af den mælk, som skal bruges i den nye lancering.

Lejre Kommune har ved flere lejligheder gjort sig bemærket på det økologiske felt, og i front for meget af arbejdet sidder borgmester Mette Touborg, der sidste år også blev formand for Fødevareministeriets Måltidstænketank

I Føtex-delen af lanceringen er Lejre-mælken et led i at få flere lokale kvalitetsvarer på hylderne og give kunderne et bedre kendskab til producenterne bag fødevarerne.

Lejre vil samarbejde med investeringsselskab

Nyt Føtex-koncept skal være kæde-laboratorium

Føtex ruster sig til hårdere kamp mod discountkæderne

SF'er bliver ny formand for madtænketank

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier