FødevareWatch

Kinesisk fødevaregigant vil børsnotere Weetabix

Den kinesiske fødevare- og forbrugsvarekoncern Bright Food Group vil børsnotere to af sine nylige opkøb, herunder morgenmadsproducenten Weetabix, mens man vil fortsætte sin aggressive opkøbsstrategi.

Foto: PR

Den kinesiske fødevare- og forbrugsvarekoncern Bright Food Group stormer frem. Siden opstarten i 2006 har koncernen vokset sig større og større, ikke mindst gennem en aggressiv opkøbsstrategi, og er nu godt på vej til at blive et regulært forbrugsvarekonglomerat.

Og opkøbsiveren er ikke blevet mindre for det ambitiøse, statsejede selskab. Det forklarer en koncerndirektør fra Bright Food ifølge Wall Street Journal.

Ifølge den amerikanske avis udtaler koncerndirektøren Ge Junjie således til pressen, at den kinesiske gigant fortsat er på udkig efter flere internationale handler, mens han også afslører, at man barsler med børsnoteringer af to af sine tidligere opkøb.

Det drejer sig om den britiske morgenmadsproducent Weetabix, som kineserne overtog aktiemajoriteten i igennem et milliardopkøb i 2012, samt den australske fødevareproducent Manassen Foods, som man købte 75 pct. af i 2011.

Bright Foods opkøbte senest den italienske olivenolie-producent Salov Group for et uoplyst beløb.

Ge Junjie siger, at fremtidige opkøb kan ligge indenfor kategorierne sukker, vin eller mejeriprodukter og tilføjer, at man allerede fører samtaler med det irske mejeriselskab Glanbia Plc.

Kinesisk Weetabix-ejer er klar til milliardopkøb

WH Groups aktiepris ryger under introduktionsniveau

WH Group øger toplinjen med mere end 200 pct.

Asiatisk detailkæde udvider i Kina

Britisk fødevaregigant køber morgenmadsproducent

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier