FødevareWatch

WH Groups aktiepris ryger under introduktionsniveau

Den kinesiske storkoncern, der konkurrerer med Danish Crown på det globale marked for svinekød, må se sin aktiepris dale til et niveau, der ligger under introduktionsprisen for aktien.

I juli måned i år lykkedes det langt om længe for den kinesiske storkoncern WH Group at gå på børsen i Hongkong.

Koncernen, der er verdens største svinekødsproducent, havde gennem længere tid barslet med børsplaner, men først i løbet af sommeren fik man gennemført noteringen til en noget mindre pris og i en noget mindre skala, end der var lagt op til i de originale planer.

Aktien blev introduceret på børsen i Hongkong til en pris på 6,2 Hongkong dollar stykket, og koncernen endte med at rejse, hvad der svarer til ca. 14 mia. kroner.

Men tirsdag i denne uge faldt prisen til 5,17 dollars stykket – altså et godt stykke under introduktionsprisen. Det skriver Wall Street Journal.

Både WH Group og datterselskabet Henan Shuanghui har ellers kunnet fremvise omsætningsvækst i de seneste regnskaber, men tiltroen til koncernen i markedet er tilsyneladende stadig ganske lav.

Store lån

Det skyldes muligvis til dels de store omkostninger selskabet har haft i forbindelse med overtagelsen af den amerikanske svinekødkoncern Smithfield Foods sidste år. Dette opkøb har tvunget WH Group til at optage markante lån, og den helt store motivationsfaktor bag børsnoteringen var ifølge flere medier at få dækket de omkostninger.

Den heftigt reducerede notering har gjort, at den kinesiske gigant har skullet finde pengene et andet sted, og tidligere på måneden optog holdingselskabet, der ejer WH Group, et nyt lån, hvor man stillede sine aktier som sikkerhed.

Det har tilsyneladende fået investorerne til at miste yderligere tiltro til den kinesiske koncern, mener den amerikanske avis.

Kinesisk svinekæmpe stormer frem

WH Group øger toplinjen med mere end 200 pct.

WH Group gennemfører endelig børsnotering

Medie: Danish Crown-rival vil prøve igen

Mere fra FødevareWatch

Diningsix-direktør takker af

Restaurantkoncernens adm. direktør giver i stedet stafetten videre til medstifter, mens han selv fortsætter som kommerciel direktør udstationeret i London.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier