FødevareWatch

Britisk fødevaregigant køber morgenmadsproducent

Et af Storbritanniens største fødevareselskaber, Associated British Food, øger sin tilstedeværelse på markedet for morgenmadsprodukter med et opkøb for næsten en halv milliard kroner.

Foto: Colourbox

Associated British Foods (ABF), der er Storbritanniens næststørste fødevareselskab og blandt de ti største i verden, opkøber nu morgenmadsproducenten Dorset Cereal i en handel, der menes at løbe op i 50 mio. pund, hvilket svarer til mere end 460 mio. kroner. Det skriver mediet BakeryandSnacks.com.

Dermed øger man sin tilstedeværelse på markedet for morgenmadsprodukter, hvor koncernen i forvejen råder over morgengrynsmærket Jordans, som man opkøbte og sammenlagde med datterselskabet Ryvita i 2008.

Analytikeren Darren Shirley fra Shore Capital mener, at Dorset Cereals ”passer rigtig godt” til ABF.

”Det er et godt mærke, og jeg mener, at markedet for morgenmadsprodukter ser en pæn fremgang, og Dorset er naturligvis i den eksklusive ende af markedet,” siger analytikeren til mediet.

De 50 mio. pund som ABF betaler for Dorset Cereal, svarer til hvad den nuværende ejer, Wellness Foods, betalte for morgenmadsproducenten tilbage i 2008. Ifølge BakeryandSnacks.com blev Dorset Cereal allerede i 2013 nævnt som et oplagt opkøbsmål for store konkurrenter som Kellogg og Weetabix.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier