FødevareWatch

Kinesisk Weetabix-ejer er klar til milliardopkøb

Den kinesiske fødevarekoncern Bright Food Group er klar til at foretage betydelige opkøb og har øremærket omkring 8,75 mia. kroner til formålet.

Bright Food Group, den kinesiske fødevarekoncern, der bl.a. ejer den britiske morgenmadsproducent Weetabix, er klar til at købe op, og selskabet vil være i stand til at smide 10 mia. yuan – ca. 8,75 mia. kroner – efter det rigtige tilbud. Det siger bestyrelsesformand Lv Yongjie i et interview med Bloomberg.

Den kinesiske koncern kigger både på muligheder i hjemlandet og uden for Kinas grænser, siger bestyrelsesformanden, som også afslører, at man arbejder på en børsnotering af sit australske selskab Manassen Foods.

Bright Food Group er den seneste af en række kinesiske fødevarevirksomheder, som går på international opkøbsjagt. Bl.a. opkøbte den store kødkoncern og Danish Crown-rival WH Group sin amerikanske rival Smithfield Foods i slutningen af 2013.

Og Bright Food, som operer indenfor både landbrug, fødevarer og drikevarer, samt detail, har udover sidste måneds opkøb af Weetabix Ltd. for nylig også overtaget israelske Tnuva Food Industries.

”Kinesiske fødevareselskaber leder efter udenlandske handler for at købe produktforskningsmuligheder og bedre ressourcer. Importerede fødevarer bliver også mere og mere populære i Kina, og de (selskaberne, red.) kigger muligvis også på udenlandske fødevarebrands for at imødekomme den trend,” siger analytikere Todd Yang til Bloomberg.

Slagteri-boss: Ny global dagsorden

Kinesiske virksomheder hungrer efter fødevareopkøb

Danish Crown-rival dropper børsnotering

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier