FødevareWatch

Kinesiske virksomheder hungrer efter fødevareopkøb

Opkøbslystne kinesiske virksomheder har for alvor rettet fokus mod fødevareindustrien i det seneste års tid, skriver Bloomberg.

Foto: Colourbox

Kinesiske virksomheder, som er på udkig efter nye opkøb, kigger i stigende grad mod internationale fødevareselskaber. Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Ifølge mediet har fødevare-relaterede opkøb fra kinesiske virksomheder nået nye højder i 2013, hvor værdien af alle handler er steget fra 2,4 mia. dollar i 2012 til hele 16,9 mia. dollar i det seneste år. Det skyldes ikke mindst WH Groups opkøb af svineproducent og Danish Crown-rival Smithfield for hele 4,7 mia. dollar i forsommeren 2013.

Og så sent som i går blev det annonceret, at Cofco Corporation, som er Kinas største kornproducent, betaler 1,5 mia. dollar for at overtage 51 pct. af aktierne i landbrugs-handelsselskabet Noble Group for at øge sin adgang til madforsyninger. Disse handler afspejler en klar tendens i landet, mener en ekspert.

”Der er et meget stærk ønske, om at kontrollere sine egne forsyningskæder,” udtaler Tim Benton, der er professor i befolkningsøkologi ved det britiske University of Leeds. Han tilføjer, at Kinas egen fødevareproduktion ikke kan dække landets enorme behov.

Chr. Hansen åbner nyt kontor i Shanghai

Kinesiske bryggerier stormer frem

Nestlé åbner kinesisk institut for fødevaresikkerhed

Kinesisk selskab forgylder Arla Foods

Læs artiklen fra Bloomberg her.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier