FødevareWatch

Coop sikrer sig 553 nye butikker

Coop Norge har indgået en aftale med den svenske supermarkedskæde ICA om at opkøbe aktierne i ICA Norway for 2,5 mia. kr.

Foto: Torben Stroyer/Ritzau Scanpix

Et stort opkøb i den norske dagligvarehandel er en realitet, efter at Coop Norge har indgået aftale om at købe aktierne i ICA Norge for 2,5 milliarder kroner. Købet gælder ICA's dagligvarevirksomhed i Norge bestående af 553 butikker med 3600 ansatte.

Opkøbet forudsætter, at det godkendes af konkurrencemyndighederne i Norge. På landsbasis havde Coop og ICA Norge ved seneste årsskifte en markedsandel på henholdsvis 22,7 procent og 11,1 procent.

"Overtagelsen af ICA Norge er et stort og vigtigt løft for Coop. Det er også den bedste løsning for de ansatte, forbrugerne og leverandører, når situationen er den, at ICA afvikler sit engagement i Norge," siger administrerende direktør Svein Fanebust, Coop Norge.

Salget fik mandag morgen ICA-aktien til at skyde i vejret med 8,8 pct. til 247,9 svenske kr. og det er dermed den højeste stigning på det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks.

"I løbet af de sidste måneder har vi kigget på forskellige løsninger for ICA Gruppens norske retail-forretninger, og vi er kommet frem til, at et salg er den bedste løsning. Jeg er glad for, at vi kan præsentere en fordelagtig handel for ICA Gruppen, de norske forretninger og for de norske forbrugere, siger administrerende direktør i ICA Gruppen Per Strömberg i en selsabsmeddelelse.

Her er nordens største fødevare-virksomheder

ICA Gruppen vil rapportere ICA Norge som ophørte aktiviteter fra tredje kvartal af 2014.

Coop styrkes geografisk

"Dette er en historisk og glædelig dag for Coop. Vi bliver mere tilgængelige for vores 1,4 millioner medlemmer og gennem opkøbet når vi ud til nye kunder på endnu flere steder. ICA Norge har attraktive butikker, som vi virkelig ser frem til at drive videre. Derudover passer butikporteføljen os helt ypperlig," siger Coop Norges administrerende direktør Svein Fanebust ifølge hjemmesiden dagligvarehandelen.no.

ICA Norge har mange butikker i det centrale Østland og i Bergensregionen, hvor Coop ønsker at stå stærkere. Tilsvarende har ICA Norges kæder, der blandt andet hedder ICA Supermarked, Rimi og Matkroken – færre butikker i de regioner, hvor Coop i dag i forvejen er stærkt repræsenteret.

Stor stigning i norsk økosalg

Norske laks tager bagvejen til Rusland

Svensk minister: Drop danske svin

Første svenske detailkæde fjerner dansk kød

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier