FødevareWatch

Første svenske detailkæde fjerner dansk kød

Supermarkedskæden City Gross bliver nu den første detailkoncern, der helt fjerner dansk svinekød fra frysedisken i sine stormarkeder. Vi vil sende et klart signal til de danske svineavlere, lyder meldingen.

Foto: PR

Den ophedede dansk-svenske debat om forholdene for danske slagtesvin tager nu en ny drejning.

Den svenske detailkæde City Gross, der driver 35 storsupermarkeder på tværs af Sverige, vil således helt ophøre med at have dansk svinekød i sine frysediske.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

”Alt vores friske kød har i mange år været svensk. Nu tager vi det næste skridt ved at stoppe salget af dansk svinekød. Beslutningen er taget pga. den danske behandling af slagtesvin, herunder udbredte halekupering og overforbrug af antibiotika,” udtaler Mats Sjödahl, som er indkøbsdirektør i Bergendahls Food, der ejer og driver City Gross.

Vil sende et signal

Både politikere og offentligheden er blevet inddraget i debatten, der indtil videre har fået enkelte erhvervsdrivende i Sverige til at boykotte brugen af dansk svinekød i sine butikker.

City Gross er ifølge oresundsbron.com specielt kendt for at sælge kød af høj kvalitet. Alt frisk kød, som sælges i kædens butikker, kommer fra Sverige, mens det frosne svinekød i mange tilfælde stammer fra Danmark – men det skal altså nu være slut.

”Vi håber vores kolleger i branchen følger trop, så vi kan sende et klart signal til de danske svineavlere, om at de skal stoppe deres regelstridige håndtering (af svin, red.),” udtaler Mats Sjödahl.

Laver handlingsplan

City Gross opstiller desuden en trepunkts-plan for at øge forbruget af svensk kød, som går ud på 1) at tilbyde svensk kød 2) tilbyde et bredere sortiment af svensk kød og 3) at betale mere for svensk kød.

City Gross skriver, at billig importkød ikke er den vigtigste faktor for svenske forbrugere. Det går dog stik imod, hvad de seneste tendenser i det svenske detailsalg antyder.

Flere supermarkedskæder forklarede for nyligt til den svenske avis Expressen, at salget af dansk svinekød gik glimrende, og supermarkedkæden ICA kunne endda melde om en stigning i salget af danskproduceret svinekød.

Dansk svinekød sælger stort trods svensk kritik

DC: Svineballade skyldes svensk landbrugspolitik

Svensk erhvervsminister opfordrer til boykot af dansk svinekød

Svensk detailhandel kræver handling fra dansk svineindustri

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier