FødevareWatch

Her er nordens største fødevarevirksomheder

På listen over de 100 største virksomheder i Norden er der masser af fødevarevirksomheder. Få overblikket fra analysevirksomheden Largest Companies her.

Foto: Joachim Adrian

Helt på toppen af listen over de 100 største virksomheder i Norden, som analysevirksomheden Largest Companies hvert år udarbejder, finder man norske Statoil med en omsætning på 75,4 mia. euro. Maersk indtager 2. pladsen med 35,6 mia. i omsætning, skriver Børsen.

Med på listen er der også masser af fødevarevirksomheder, og på 15. pladsen finder man svenske ICA AB, der i 2013 havde en omsætning på 11,241 mia. euro. ICA Gruppen er at finde på 17. pladsen med en omsætning på 11,121 mia. euro.

Se hele listen fra Largest Companies HER.

Den største danske fødevarevirksomhed finder man på listens 24. plads. Det er Arla Foods med en årlig omsætning på 9,864 mia. kr. På 29. pladsen finder man den finske detailkæde Kesko med en årlig omsætning på 9,315 mia. euro.

Carlsberg A/S er at finde på listens 30. plads. Virksomheden er noteret med en omsætning på 8,919 mia. euro.

Coop Danmark indtager 54. pladsen med en omsætning på 5,097 mia. euro.

Det svenske Kooperativa Förbundet finder man på 65. pladsen med en omsætning på 4,392 mia. euro.

Dagligvarekoncernen Axfood AB fra Sverige, der blandt andet har kæderne Hemköp og Willy:s, indtager 71. pladsen med en omsætning på 4,195 mia. euro.

Coop Norge SA er Nordens 785. største virksomhed med en årlig omsætning på 4,026 mia. euro.

Norske Orkla ASA, der i Danmark blandt andet ejer Kims, Odense Marcipan og Dragsbæk Margarine har en omsætning på 3,909 mia. euro. Selskabet indtager listens 77. plads.

Den svenske pendant til DLG, andelskabet Lantmännen, der ud over landbrugsgrovvarer også er engageret i den store europæiske brødindustri gennem Unibake-ejerskabet, som i Danmark har Hatting og Schulstad i porteføljen, besidder en 81. plads med en omsætning på 3,779 mia. euro.

Det svenske Systembolaget AB er med på listens næstsidste plads med en omsætning på 2,874 mia. euro.

Detailgiganter henter væksten i udlandet

Det betaler de store fødevareselskaber i løn

Her er branchens nye høvdinge

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier