FødevareWatch

USA godkender ny vaccine mod svine-virus

En ny vaccine mod den dødbringende svine-virus PEDv, som har taget livet af ca. 13 pct. af den samlede amerikanske svinebestand, er nu blevet godkendt og er klar til markedet.

Selskabet Zoetis har opnået betinget godkendelse fra de amerikanske landbrugsmyndigheder til at sælge sin vaccine mod den smitsomme og dødbringende virus porcine epidemic diarrhea, eller blot PEDv. Det skriver Reuters.

Dermed får amerikanske svineproducenter endnu et alternativ til at beskytte mod PEDv, efter at selskabet Harrisvaccines tidligere på året fik godkendt en lignende vaccine.

USA har vaccine klar mod svinevirus

Den frygtede sygdom har taget livet af mere end 8 millioner svin i USA inden for det seneste år. Det svarer til ca. 13 pct. af den samlede bestand i landet. Samtidig har den også i mindre grad hærget Canada, Mexico og Japan, ligesom der har været en udbredt frygt for, at den skulle komme til Europa.

På det seneste har man set en opbremsning i antallet af nye tilfælde af PEDv i USA i forhold til tidligere på året, men mange eksperter har advaret om, at problemet kan vende tilbage med fornyet styrke i løbet af efteråret og vinteren, da virussen trives bedst i koldt vejr. Derfor er det vigtigt at få bugt med problemet hurtigst muligt.

PEDv er ikke direkte farlig for mennesker, men rammer primært yngre svin og forhindrer, at de kan optage væske, hvilket fører til, at grisene dør af dehydrering. Virussen kan spredes via fækalier, ligesom der er tegn på, at den kan overføres via foderstoffer – især fra foder, der er fremstillet af svineblod. Den slags foder bruges hyppigt til pattegrise.

Amerikansk svinekæmpe frygter kølvandet på PEDV-virus

EU vil teste amerikanske svin for dræbervirus

Amerikanske svineproblemer kan aftage i år

Rabobank: Svineproduktion vil lide i flere år

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier