FødevareWatch

EU vil teste amerikanske svin for dræbervirus

EU-landene vedtog sent sidste uge at levende svin, som importeres fra USA og Canada, skal undersøges for spor af en frygtet svinevirus, der har kostet mange millioner grise livet i Nordamerika.

Medlemslandene i EU vedtog i fredags, at alle svin, der fragtes til Europa fra USA og Canada, skal testes for spor af den frygtede svinevirus Porcine Epidemic Diarrhoea virus, eller blot PEDv. Det skriver Reuters.

Den yderst smitsomme og dødbringende virus har allerede taget livet af mere end 7 millioner svin i USA af alene, og den har også spredt sig til de omkringliggende lande Canada og Mexico.

Allerede i den forgangne måned vedtog man i EU regler om at forbyde import af foderprodukter baseret på svineblod, da disse menes at kunne være en væsentlig kilde til at virussen spreder sig.

Importforbuddet gælder ikke svinekød eller slagtesvin, da virussen ikke er til fare for mennesker til trods for, at den er dødbringende for svinene. Samtidig er EU selvforsynende, når det kommer til svinekød, da man producerer hele 22 millioner ton svinekød årligt, skriver nyhedsbureauet.

USA og Canada eksporterer til gengæld små 1000 avlssvin til EU om året, og det er altså disse, der vil blive berørt af det nye forbud.

Læs artiklen fra Reuters her.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier