FødevareWatch

Ny teknik kan afsløre økologi-fup

Dansk professor udvikler teknik, der kan afsløre, hvis nogle fupper med økologi.

Foto: POLFOTO

Danske forskere har udviklet en teknik, der kan afsløre fusk med fødevarer og vise sig at blive en konkurrencefordel for bl.a. danske økologiske producenter.

Det skriver Politiken Søndag med henvisning til et videnskabeligt gennembrud for professor i plantevidenskab Søren Husted og hans forskerhold fra Københavns Universitet. Hans arbejde betyder, at det vil være muligt at afsløre, om der sker fusk med økologisk dyrkede tomater, kartofler og andre planter.

”I princippet har vi fundet nøglen til at afgøre, hvorvidt en hvilken som helst plante er dyrket økologisk eller ej. Vi gør det ved at analysere på en plantes atomare sammensætning og på den måde afdække, om den har fået industriel kunstgødning eller naturlig gødning,” siger Søren Husted til Politiken.

Avisen fortæller, at snyderi med en fødevares oprindelse er et voksende problem globalt herunder i Italien, hvor myndighederne eksempelvis for få år siden tog 40 virksomheder i svindel. Konventionelt producerede fødevarer  fra Østeuropa blev via de italienske virksomheder solgt som økologiske fødevarer i vesteuropæiske lande.

Husted arbejder videre med sin forskning, men ønsker at udbrede sit arbejde til både myndigheder og fødevarenbranchen.

Irma vil fordoble økologien

Økologisk kæde udvider med to butikker

Økologi rykker i offentlige køkkener

Samsø Bryghus kører øko-stilen helt ud

Øko-mejeri mærker nye strømme i detail

Stort økoboom på ferieøerne

 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier