FødevareWatch

Økologi rykker i offentlige køkkener

Mere end 800 af landets storkøkkener har opnået et økologisk spisemærke. Alene i juli kom 47 nye til - heraf 46 fra det offentlige.

Foto: PR

Økologi vinder for alvor frem i de offentlige køkkener.

Mere end 800 storkøkkener landet over har nu opnået et økologisk spisemærke, som dokumenterer en økologiandel på over 30 pct., og størst er fremgangen i køkkener ejet af det offentlige.

Ifølge en meddelelse fra Økologisk Landsforening var 46 ud af de 47 køkkener, som i juli opnåede Ø-mærket, offentlige køkkener.

Blandt de nye kommer ti fra Forsvaret, 25 fra Furesø Kommune, mens også Herlev Sygehus er med på listen.

"Det viser, at når politikerne sikrer rammerne, så er der meget stor opbakning hos medarbejdere og ledere ude i køkkenerne. Spisemærkets succes er resultatet af et sundt samspil mellem en politisk dagsorden for at fremme miljøvenlig fødevareproduktion, sund kost o mindre madspild, som klinger med dem, der skal løfte opgaverne bag gryderne," udtaler Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, og tilføjer:

"Danskerne er verdens mest øko-spisende folkefærd derhjemme, og det glæder mig meget, at så mange også har muligheden for at spise sundt økologisk mad uden rester af sprøjtegift og unødige E-numre, når vi spiser uden for hjemmet. Hvad end det i kantinen på arbejdet, frokosten i børnehaven eller på sygesengen."

Samsø Bryghus kører øko-stilen helt ud

Danskere ønsker lavere moms på frugt og grønt

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier