Bananfusion ruller videre trods milliardbud

Brasilianske Cutrale Group’s milliardbud på Chiquita vil ikke påvirke banangigantens forestående fusion med sin irske rival Fyffes, mener sidstnævnte.

I starten af ugen kom det frem, at den brasilianske juiceproducent Cutrale Group havde afgivet et opkøbstilbud på verdens største bananproducent, Chiquita Brands International, som lød på næsten 3,5 mia. kroner.

Juiceproducent presser kursen op for bananaktie

I foråret annoncerede den amerikanske koncern ellers planer om at fusionere med sin irske rival Fyffes og dermed skabe verdens absolut største bananleverandør, men de planer kan muligvis komme i fare pga. milliardbuddet fra Cutrale Group.

Milliard-opkøb skaber verdens største banan-leverandør

Spørger man Fyffes, er der dog ikke noget at frygte, og fusionen fortsætter som planlagt. Det skriver den irske avis The Independent.

Avisen skriver, at Fyffes’ ledelse har uddelt et prospekt for det samlede selskab til sine aktionærer, samt fuldmagtsblanketter forud for en afstemning om endelig godkendelse af fusionen d. 17. september.

Ifølge Wall Street Journal var opkøbstilbuddet fra Cutrale Group 29 pct. højere end lukkeprisen på Chiquita-aktien fredag i sidste uge, dagen før tilbuddet blev offentliggjort. Umiddelbart efter offentliggørelsen steg Chiquita’s aktiepris dog med 30 pct., mens Fyffes faldt med 14 pct.

Endnu en international banan-fusion på vej

Dårligt vejr rammer banankæmpes regnskab

Fusion koster Fyffes på bundlinjen

Dårligt vejr gav trecifret millionunderskud

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også