FødevareWatch

Endnu en international banan-fusion på vej

Bananproducenten Dole er muligvis ved at slå sig sammen med den colombianske aktør Banacol og dermed følge i fodsporene på rivalerne Chiquita og Fyffes, der fusionerede tidligere på måneden.

For et par uger siden kom det frem, at to af verdens største bananproducenter, Chiquita og Fyffes, ville fusionere og dermed skabe verdens største leverandør af bananer. Men selskabet Dole vil tilsyneladende ikke stå tilbage for sine konkurrenter.

På det seneste har der således floreret vedvarende rygter om, at Dole var på vej til at opkøbe hele eller dele af den colombianske virksomhed Banacol. Det skriver fruitnet.com.

Aftalen skulle efter sigende give Dole muligheden for at markedsføre al Banacols frugt i USA, og muligvis også Europa. Alternativt kunne Dole ende med ”blot” at købe en aktieandel i Banacol på omkring 40 pct, skriver mediet.

”Dole har for nylig købt Banacols ananasforretning i Costa Rica, så yderligere integration ville være et logisk skridt,” siger ledelseskonsulenten Benjamin Paz, der både har stået i spidsen for Chiquita Banana i Nordamerika, samt Dole i Latinamerika, til mediet.

Åbner op for eksport

Samtidig siger en anden stor banan-producent, Del Monte, at man muligvis vil begynde at sende bananer fra sin brasilianske forretning til internationale markeder igen. Det skriver Fresh Plaza.

For nylig besluttede Del Monte Fresh Produce Brazil at stoppe produktionen af bananer til udlandet. Omfattende tørke i Brasilien og høje afgifter havde nemlig gjort det urentabelt for selskabet at producere bananer til eksport.

Men forventningerne om en ny handelsaftale mellem den sydamerikanske handelsblok Mercosur og EU, som vil sænke afgiften på bananer, kan muliggøre at man genoptager produktionen rettet mod udlandet.

Ifølge mediet er der i Europa en afgift på 40 pct. på bananer, mens det for andre slags frugt er på omkring 10 pct. i gennemsnit.

Læs artiklen fra Fruit Net her eller artiklen fra Fresh Plaza her.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier