FødevareWatch

God vækst i århusiansk frugt

Århusianske System Frugt ekspanderer, og de nye aktiviteter kan ses på bundlinjen. Omsætningen steg markant, og resultatet er i det seneste regnskabsår fordoblet.

Den Tilst-baserede frugtkoncern System Frugt har godt gang i salget og distributionen af frugt, tørret frugt og kryderier. I regnskabet for 2012/2013-året, som sluttede 30. september, er nettoomsætningen steget til 560 mio. kr. fra 476 mio. kr. året før.

Før skat er resultatet noteret som værende 20,12 mio. kr., hvilket er over en fordobling af resultat for regnskabsåret 2011/2012.

Det er både de danske og de udenlandske aktiviteter, der tegner sig for væksten i koncernen, som i dag beskæftiger i omegnen af 234 medarbejdere.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

System Frugt ejer datterselskabet System Multifood, der i Tyrkiet tager sig af indkøbet, forarbejdningen, pakningen og salget af tørrede frugter, og senest har man i det forgangne år overtaget selskabet Crispo Denmark, hvor man på fabrikken i Tårs producerer kartoffelchips. 

Det gode resultat, der efter skat beløber sig til 14,9 mio. kr. ligger helt på linje med de forventninger, som selskabet havde for året, og fremadrettet er de også positive. Igen nævnes eksportmarkederne som et område med særlige potentialer.

System Frugt blev i 2010 opkøbt af den familieejede kapitalfond Odin Equity Partners for et trecifret millionbeløb.

DLG ser kæmpe potentiale i nyt grøntmarked

Milliard-opkøb skaber verdens største banan-leverandør

Økologer raser: Plan mod giftregn utilstrækkelig

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier