FødevareWatch

Arla starter produktion på ny tysk fabrik

Arla har startet produktionen på sin nye tyske joint venture-fabrik, hvor man skal producere valle- og laktoseprodukter.

Den danske mejerikæmpe Arla har nu påbegyndt produktionen på sin nye valle- og laktosefabrik, som er en såkaldt joint venture mellem danske Arla Foods Ingredients og det tyske mejerikooperativ Deutsches Milchkontor (DMK). Det skriver Arla i en pressemeddelelse.

Fabrikken drives af organisationen ArNoCo, som er oprettet af de to partner med det ene formål at producere ingredienser af høj kvalitet til fødevare- og drikkevareindustrien, fremgår det af meddelelsen.

”Denne nye joint venture vil fremme Arla Foods Ingredients’ position som en af verdens førende leverandører af valleprotein og laktoseingredienser af den højeste kvalitet. Markedet for disse produkter vokser hurtigere end ingredientsindustrien kan levere dem, så oprettelsen af ArNoCo sammen med DMK er en vigtig udvikling,” udtaler Hans Jørgen Lauridsen, der er projektdirektør i ArNoCo.

Den nye fabrik, som ligger i den nordtyske by Nordhackstedt blot 22 km fra den danske grænse, har kostet 50 mio. euro at bygge. Efter en testfase af produktionen i løbet af juli kører fabrikken nu på 80 pct., og man forventer at være på fuld kapacitet fra og med september.

Forædling skal løfte Arlas engelske forretning

Finsk Arla-rival bygger milliardfabrik

Arlas belgiske fusion er en realitet

Arla vil femdoble markedsandel på modermælk

Arla: Fusion speeder Afrika-strategi op

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier