Finsk Arla-rival bygger milliardfabrik

Finlands største fødevare- og mejerivirksomhed, Valio, bruger nu 1,27 mia. kroner på at opføre en ny fabrik.
Genrebillede | Foto: Colourbox
Genrebillede | Foto: Colourbox

Den store finske mejerikoncern Valio, som er en væsentlig konkurrent til danske Arla på det globale marked, vil opføre en ny fabrik i hjemlandet for at kunne følge med den stigende efterspørgsel på selskabets produkter i nærmarkederne. Det oplyser Valio i en pressemeddelelse.

Koncernen har afsat 170 mio. euro – svarende til 1,27 mia. kroner – til at bygge den nye fabrik i byen Riihimäki, hvor man skal producere produkter indenfor kategorien ’snacks’. Byggeprojektet går i gang snarest muligt, og fabrikken forventes at stå færdig ved udgangen af 2016.

Salget af Valios produkter, der er produceret i Finland er steget markant i de nærliggende lande Rusland og Sverige i de senere år, skriver selskabet i meddelelsen, og det skulle være grunden til udvidelsen. Nettosalget i euro er steget med mere end 10 pct. i 2013 i begge disse lande.

”Den nye fabrik gør det muligt for os at udvide produktionen af vores snack-produkter i Sverige yderligere. Vi har brug for at være fleksible og kunne reagere hurtigt, især indenfor det hurtigt voksende segment for laktosefri yoghurt,” udtaler Iiro Wester, som er adm. direktør for Valios svenske datterselskab.

Udover den nye milliardfabrik har bestyrelsen i den finske mejerikoncern også sat 2,5 mio. euro af til at øge produktionskapaciteten ved selskabets fabrik i byen Seinäjoki, hvor man fremstiller hytteost.

Drikke- og fødevareindustri på vej op i omdrejninger

Arlas belgiske fusion er en realitet

Danone overvejer salg til Nestlé

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Niclas Jessen/coop/pr

Coop vælger ny formand

Tidligere ISS-direktør sætter sig for bordenden af dagligvarekoncernen, erfarer Børsen. (Opdateres)

For abonnenter


Læs ogsåFoto: Pr

Danforel kæmper sig ud af barsk periode

For abonnenter