Danone overvejer salg til Nestlé

Danone er i forhandlinger med Nestlé og andre potentielle købere af afdelingen for medicinsk ernæring.
Foto: Emil Ryge Christoffersen
Foto: Emil Ryge Christoffersen
AF RITZAU FINANS

Den franske koncern ventes at rejse 5 mia. euro ved et salg, og det vil betyde, at virksomheden kan forlade et niché-marked og i stedet fokusere på markedet for babymad. Det skriver Financial Times.

Afdelingen producerer sondemad og udvikler fødevarer, der skal lindre eller udsætte symptomerne fra bestemte sygdomme. Selvom markedet har stort vækstpotentiale, givet en aldrende befolkning, har Danone haft svært ved at udvikle afdelingen og vækstraterne i afdelingen er faldet til mellem 5-6 pct. de sidste tre år mod 11 pct. mellem 2007 og 2011.

Fødevarer, drikkevarer, detail og landbrug. FødevareWatch dækker bredt - læs mere i vores gratis nyhedsbrev

"Nestlé har en klar agenda, hvor der fokuseres på kroniske sygdomme som fedme, diabetes og Alzheimers. Derfor vil dette opkøb, med et stærk strategisk fokus på ernæring, give mening," siger Diana Cowland, der er sundhedsanalytiker hos Euromonitor International, til Financial Times.

Analytikere har længe spekuleret i, hvorvidt Danone ønsker at opkøb Mead Johnson. Den amerikanske koncern er verdens tredjestørste producent af babymad med en markedsandel på 8 pct., men er med en estimeret pris på 15 mia. euro på grænsen af, hvad Danone har mulighed for.

Petit vækst i Danone

Arla-rival må igen sælge til Kina

Danone satser på Shakiras mave

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også