FødevareWatch

Arla ansætter stort i innovations-eventyr

Mejerikoncernen Arla har siden 2008 ansat 200 nye vidensmedarbejdere i Danmark som følge af voksende eksport.

Modsat slagteindustrien, er der stadig masser af argumenter for at holde jobs i Danmark, når man som Arla udvikler nye mælkeprodukter til et stadig større eksportmarked.

Siden 2008 har mejerkoncernen ansat 200 nye vidensmedarbejdere, så man i Danmark i alt er oppe på 7500 medarbejdere, skriver Berlingske.

"Forskning og udvikling og dermed innovation er vejen frem for at skabe økonomisk vækst og endnu større indtjening for Arla Foods," fastslår Jais Valeur, koncerndirektør og vice president med ansvar for selskabets globale produkter og operationer overfor avisen.

Følg fødevareindustrien tæt - læs FødevareWatchs nyhedsbrev to gange dagligt - tilmeld dig her!

Den samlede ansættelsesfremgang kommer på trods af, at Arla over de seneste fem år har effektiviseret driften mange steder og 800-1.000 stillinger er blevet nedlagt.

Det er især inden for udviklingen af mælkeprodukter, der kan afsættes i Asien og Afrika, at de mange vidensmedarbejdere har fået arbejde.

Masser af mælkepulver til Afrika

Tidligere i år fusionerede Arla med det belgiske mejeriselskab Walhorn, der årligt producerer 550 mio. liter mælk og omsætter for 1,8 mia. kr.

Fusionen skal ifølge direktør Peder Tuborgh forøge effektiviteten på en stor mælkepulverfabrik i den tyske by Pronsfeld, og produktionen skal være del af den Afrika-strategi, som mejeriet tidligere har lanceret.

"Det er en fordel for vores mælkepulver-produktion, at vi får adgang til mere mælk på anlægget i Tyskland, hvor vi åbner et nyt tårn til produktion af børneernæring til sommer. For at udnytte hele vores produktionsanlæg er det nødvendigt, at vi får mere mælk ind, ligesom vi også skal bruge mere mælk for at virkeliggøre vores afrikanske strategi," sagde Peder Tuborgh til FødevareWatch i slutningen af marts.

Arla har over de seneste år øget mælkemængden med næsten 50 pct. til 12,6 mia. liter. Den stigende mælkemængde skal blandt andet bruges til at realisere Arlas mål om at tredoble salget til vækstmarkederne i Afrika, Kina, Mellemøsten og Rusland inden 2017.

Arla sikrer sig 150 mio. ekstra liter mælk

Arla poster 80 mio i mozzarella-mejeri

Arla vil tredoble omsætning i Kina

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier