FødevareWatch

Arla poster 80 mio i mozzarella-mejeri

Stor tro på markeder uden for EU får mejergiganten til at investere 80 mio. kr. i sønderjysk mejeri, der fra næste sommer skal producere mozarella-ost til blandt andet Kina, Mellemøsten og Rusland.

Foto: Andreas Carstensen/ JP

Arla investerer ca. 80 millioner DKK i en ombygning af det sønderjyske mejeri i Branderup. Fremover skal mejeriet producere mozzarellaost, og kapaciteten udvides fra 18.000 ton til 25.000 ton om året, skriver mejerkoncernen i en meddelelse.

Omlægningen af produktionen ligger i tråd med de vækstambitioner, som Arla satte med koncernstrategi 2017, og der er især med henblik på vækst på markederne i Kina, Mellemøsten og Rusland, at mozarrellaosten skal produceres.

”Efterspørgslen efter mozzarellaost er stigende. Og vi forventer os især meget af det kinesiske marked, hvor fast food industrien i disse år vokser hurtigt. De kinesiske forbrugere efterspørger for eksempel mozarellaost til pizzaer, og vi ser muligheder både i at levere til fødevareindustrien og detailhandlen,” udtaler Jais Valeur, der er koncerndirektør med ansvar for Arlas globale produktion og produkter.

Med investeringen opnår Arla en samlet kapacitet på 100.000 ton mozzarellaost om året. Der produceres i dag 75.000 tons på Rødkærsbro Mejeri, men mejeriets maksimale kapacitet er nået. Arla mærker dog fortsat en stigende efterspørgsel, og det er baggrunden for at omlægge produktionen på Branderup Mejeri.

Mejeriets nuværende produktion af hård gul ost flyttes til andre mejerier. En del af produktion vil blive flyttet til andre Arla-mejerier som det danske Taulov Mejeri, mens en anden del allerede er ved at blive flyttet til Arlas mejeri i Sonthofen i Sydtyskland.

Ombygningen af Branderup Mejeri kommer til at foregå i vinterhalvåret 2014/2015, da mælkeindvejningen traditionelt set er lavere i denne periode, oplyser Arla.

Branderup Mejeri har i dag ca. 80 medarbejdere, og Arlas forventning er, at investeringen i mejeriet kan langtidssikre det nuværende antal arbejdspladser på mejeriet.

Mandag meddelte den danske mejerigigant, at man ønsker at fusionere med belgiske EGM Walhorn for at man kan efterkomme efterspørgselen på mælkepulver i blandt andet Afrika. Kontinentet er i Arlas koncernstrategi 2017 et kapitel for sig, og man regner med at skulle investere flere milliarder på det kommende store mælkemarked.  

Ny milliardfusion styrker Arlas vækst

Arla på vej i belgisk fusion

Mejerigigant hælder overskuddet ud

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier