FødevareWatch

Mejerigigant hælder overskuddet ud

Den øverste chef i den newzealandske mejergigant Fonterra holder fast i, at det langsigtede mål stadig kan nås, men i det seneste halvårsregnskab skærer selskabet halvdelen af resultatet.

Den newzealandske mejerigigant Fonterra går i det seneste halvårsregnskab tilbage med massive 53 pct. Resultatet efter skat lander ifølge et forecast i et minus på 253 mio. dollar, skriver det australske nyhedsite ABC.

CEO Theo Spierings udtaler ifølge nyhedssiden, at man betaler de højeste afregningspriser nogensinde til de godt 10.000 landmænd, der leverer mælk til Fonterra.

"Hvad vi siger, er at vores strategi er langsigtet. Vi er nødt til at dreje vores hjul, vores strategiske hjul, i retning af højere værdi-afkast, så vi har instrueret vores folk rundt omkring i verden til at prissætte, hvad markedet kan bære," siger Theo Spiering.

Mejerikoncernen, der er verdens største, når det kommer til eksport af mælkeprodukter, har for ganske nylig taget hul på opførelsen af en stor fabrik i Indonesien. Fabrikken, der koster godt 150 mio. danske kroner skal fra 2015 levere mejeriprodukter i den del af Asien. Indoneserne indtager ifølge hjemmesiden Foodnavigator 11 liter mælk om året, mens naboerne i Singapore i gennemsnit indtager 51 liter per indbygger, og det er den forskel, som blandt andet Fonterra vil ind og gøre mindre.

Kinesisk selskab forgylder Arla Foods

Tidligere Arla-selskab laver beskedent overskud

Arla-mejeri sætter eksport-rekord

Mere fra FødevareWatch

Diningsix-direktør takker af

Restaurantkoncernens adm. direktør giver i stedet stafetten videre til medstifter, mens han selv fortsætter som kommerciel direktør udstationeret i London.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier