FødevareWatch

Danmark sender 40 mio. til afrikanske bønder

Handels – og udviklingsminister Mogens Jensen har afsat 40 mio. kr. til en landbrugsinvesteringsfond, der skal sparke gang i afrikanske landmænds samarbejde med danske virksomheder.

Foto: Finn Frandsen

Som et seriøst indspark til at hjælpe udviklingslandene med at hjælpe sig selv, har handels- og udviklingsminister Mogens Jensen øremærket 40 mio. skattekroner til en landbrugsinvesteringsfond. Det skriver dr.dk.

Fonden skal basere i landbrugs – og fødevareprojekter i udviklingslande.

”Det er en stor mundfuld at ville udrydde sult på globalt plan. Men det kan lade sig gøre, og danske landmænd og fødevareproducenter har mange af svarene på at skabe bæredygtig produktion af mad og dermed afhjælpe sultproblemerne på det afrikanske kontinent,” udtaler ministeren på et fødevaretopmøde i Aarhus Havn, ifølge DR.

Det er håbet, at danske pensionskasser og private fonde vil spæde til landbrugsinvesteringsfonden, så de samlede investeringer i afrikansk landbrugsproduktion som er involveret med danske virksomheder, kan nå op på 800-900 mio. kr.

Fonden skal administreres af IFU – Fonden for Udviklingslande.

Netværk skal finde afrikansk guld

Arla: Fusion speeder Afrika-strategi op

Mere fra FødevareWatch

Diningsix-direktør takker af

Restaurantkoncernens adm. direktør giver i stedet stafetten videre til medstifter, mens han selv fortsætter som kommerciel direktør udstationeret i London.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier