Ny chef for europæisk fødevaresikkerhed

Europa Parlamentet og EU Kommissionen har sagt god for udnævnelsen af en ny adm. direktør for de europæiske fødevaresikkerhedsmyndigheder, EFSA.
Foto: Markus Schreiber
Foto: Markus Schreiber

De europæiske fødevaresikkerhedsmyndigheder, European Food Safety Authority (EFSA), har nu fundet en permanent adm. direktør i form af østrigeren Bernhard Url. Det skriver myndighederne på sin hjemmeside.

Bernhard Url har været konstitueret direktør siden den tidligere topchef Catherine Geslain-Lanéelle i september 2013 forlod posten for at blive generaldirektør for landbrug, landbrugsfødevarer og territoriale politikker i det franske landbrugsministerium.

Men nu er Bernhard Url blevet officelt udnævnt til posten efter både EU Parlamentet og EU Kommissionen har givet deres støtte til østrigeren.

Han er uddannet fra universitetet for veterinærmedicin i Wien i 1987, hvor han i 1990 også opnåede sin doktorgrad i veterinærmedicin. Han har specialiseret sig indenfor dette felt med fokus på mælkehygiejne og den fødevarebårne infektion listeria.

Fra 1993 til 2002 stod han i spidsen for et laboratorium for kvalitetskontrol af fødevarer, og sidenhen blev han lektor på universitetet i Wien. Fra 2002 til 2012 stod han i spidsen for de østrigske myndigheder for sundhed og fødevaresikkerhed, AGES, og i juni 2012 blev han ansat i EFSA som direktør for risikovurdering og videnskabelig assistance.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også