DTU skal hjælpe Kina med fødevarerne

Et nyt dansk-kinesisk samarbejde skal øge kinesernes forståelse af, hvad fødevaresikkerhed er, hvordan man sikrer den.
Foto: AstraZeneca/PR
Foto: AstraZeneca/PR

Det var ikke kun den danske fødevareklynge, som fik gode samarbejdsaftaler med hjem fra 

I et stort anlagt samarbejde skal Danmarks Tekniske Universitet og Kinas nationale center for risikovurdering af fødevarer styrke Danmark og Kinas videnskabelige samarbejde om fødevaresikkerhed.

Det skriver DTU Fødevareinstituttet.

Aftalen vil ifølge DTU Fødevareinstituttet skabe en platform for forskningssamarbejde mellem Danmark og Kina, og målet er, at DTU Fødevareinstituttet og Kinas nationale center for risikovurdering af fødevarer "udveksler erfaringer og samarbejder indenfor risikovurdering, overvågning af risici, risikokommunikation samt kostundersøgelser og -vurderinger," som det hedder i beskrivelsen fra instituttet.

Fødevarer, drikkevarer, detail og landbrug. FødevareWatch dækker bredt - læs mere i vores gratis nyhedsbrev

De to organisationer skal blandt andet køre fælles forskningsprogrammer, udveksle forskningsresultater og tilbyde videreuddannelse indenfor udvalgte forskningsområder.

”Aftalen viser, at DTU Fødevareinstituttets forskningsbaserede risikovurderinger er anerkendt på verdensplan. Det gælder også jord-til-bord-tankegangen kombineret med klar opsplitning af risikovurdering og risikohåndtering i Danmark, hvor et godt samarbejde mellem myndigheder, forskere og industri har gjort det muligt at begrænse forskellige problemer med fødevaresikkerheden i Danmark, som f.eks. salmonella og antibiotikaresistente bakterier i danske fødevarer,” siger Jørgen Schlundt, der er institutdirektør på DTU Fødevareinstituttet.

Samarbejdet mellem DTU og China National Center for Food Safety Risk Assessment (CFSA) blev officielt skudt i gang i forbindelse med underskrivelsen af aftalen under det danske statsbesøg i Kina i sidste uge.

Ny opfindelse testes på mejerier

DTU går ingrediensbranchen i møde

Danmark på vej mod tangeventyr

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også