FødevareWatch

EU påvirker danske fødevarelove

Langt størstedelen af de fødevarelove, som vedtages i Danmark, er påvirket af EU. Det viser ny opgørelse.

Foto: Markus Schreiber

Når der skal vedtages love for den danske fødevarebranche, er der i langt de fleste tilfælde skelet mod Bruxelles og EU.

En optælling foretaget af netmediet Altinget viser, at seks ud af otte lovforslag, som endte med at blive vedtaget i folketingsåret 2012-2013, var påvirket af EU.

Dermed lægger fødevareområdet sig blandt de øverste ministerier, når det gælder påvirkning fra EU.

"Optællingen stemmer overens med det billede, vi har af mængden af indflydelse fra EU. Den fælles landbrugspolitik var det første brede område, som blev reguleret på EU-niveau, og derfor er der en lang tradition for, at landbrugsområdet er reguleret i EU," siger Niels Lindberg Madsen, EU-politisk chef i Landbrug & Fødevarer, til Altinget.

Minister kæmper for kortere dyretransport

Flere firmaer vil berige fødevarer

S vil afskaffe landbrugsstøtten

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier