FødevareWatch

Ny dansk Arla-chef i Storbritannien

Nuværende koncerndirektør i Arla Danmark, Peter Giørtz-Carlsen, er blevet udpeget som mejerigiganten nye leder i Strobritannien.

En dansker erstatter en anden som Arlas koncerndirektør i Storbritannien.

Peter Giørtz-Carlsen afløser således fra august Peter Lauritzen, som har siddet på posten i seks år. Det oplyser selskabet i en meddelelse.

”Jeg er begejstret over, at Peter Giørtz-Carlsen har sagt ja til jobbet som koncerndirektør i Storbritannien. Han har erfaring med rollen som topchef og er med sin drivkraft og grundighed en af vores dygtigste forretningsmænd og ledere i koncernen. Jeg er overbevist om, at han vil kunne videreudvikle vores britiske forretning og bygge ovenpå den succes, hans forgænger har skabt,” udtaler Arla-topchef Peder Tuborgh.

Peter Giørtz-Carlsen er i dag koncerndirektør i Arla Danmark, men ser frem til de nye udfordringer på den anden side af kanalen.

”Det er et privilegie for mig at blive en del af Arlas britiske forretning på et dynamisk og spændende marked med mange muligheder. Arla har allerede opnået mange milepæle i Storbritannien, og jeg ser frem til opgaven med at lede forretningen videre mod nye mål," udtaler han.

Farvel efter 40 år

Den afgående direktør Peter Lauritzen har været ansat i Arla i 40 år, og han vender nu hjem til et år med opgaver i Arlas globale forretning, inden han lader sig pensionere i løbet af 2015.

”Efter fire årtier i Arla føler jeg nu, at det er det rigtige tidspunkt at forberede min kommende pension. Jobbet som koncerndirektør i Storbritannien har været et af højdepunkterne i min karriere. Det har været en spændende opgave at integrere 2.800 britiske landmænd ind som medejere af selskabet, at åbne verdens største konsummælksmejeri i Aylesbury og varetage de vigtige relationer til vores kunder på Arlas største marked,” siger han.

Arla omsatte i 2013 for 19,2 mia. kr. i Storbritannien. Dermed er markedet tre gange større end Arlas danske marked.

Kina godkender danske mejerier

Private mærker rykker i fødevaresektoren

Arla vil femdoble markedsandel på modermælk

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier