FødevareWatch

Sverige: Detailsalget i storform i marts

Mens det danske detailsalg kun i meget begrænset omfang er i vækst, forholder det sig helt anderledes hinsidan. Væksten er over fem pct. i forhold til 2013-tal.

Foto: Thomas Borberg

Det svenske detailsalg overraskede markant positivt i marts, hvor salget steg med 1,1 pct. sammenlignet med februar og hele 5,1 pct. sammenlignet med marts sidste år.

Det var markant bedre end ventet blandt økonomerne, der havde sigtet efter en stigning på 0,2 pct. på månedsbasis og 2,7 pct. på årsbasis ifølge estimater fra Bloomberg News.

Og det er blandt andet det gode vejr, der ligger bag den stærkt positive udvikling i det svenske detailsalg i marts.

"Sidste år kom foråret sent, og det var koldt i marts. I år kom varmen tidligere, skriver analysehuset HUI, som er med til at lave opgørelsen over det svenske detailsalg," i en kommentar ifølge nyhedsbureauet Direkt.

Opgørelsen har efterfølgende givet et lille hak op til renten på den 10-årige svenske statsobligation, der er steget til 1,98 pct. fra 1,97 pct. efter opgørelsen.

Den svenske krone er samtidig styrket til 0,8217 danske kroner per svensk fra 0,8189 danske kroner per svensk af slagsen inden opgørelsen.

Lille vækst i detailsalget

Irma åbner fiskebutik på nettet

Headhuntere: Her er cheftypen, Toms leder efter

Købmænd kritiserer detailrapport

Mere fra FødevareWatch

Social Foodies er gået i rekonstruktion

Iskæden med syv butikker er gået i rekonstruktion efter en stribe år med milliontab og negativ egenkapital. For nylig rejste kædens revisor betydelig tvivl om den fortsatte drift i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier