FødevareWatch

Lille vækst i detailsalget

Danskerne lagde lidt flere fødevarer i kurvene i første kvartal af 2014 end samme periode sidste år. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Foto: Mads Winther

Langsomt går det fremad med detailsalget i Danmark, og i årets første kvartal var det 0,3 pct. højere end i kvartalet før, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

På månedsbasis gik detailsalget i marts dog tilbage med 0,1 pct. i forhold til måneden før, men salget af fødevarer og andre dagligvarer steg i samme periode med samme 0,1 pct.

Årsagen til faldet i marts er primært, at salget af beklædning mv. faldt med 1,5 pct.

Hos Danske Bank advarer privatøkonom Las Olsen om at tillægge tallene for det generelle detailindeks for stor betydning.

"Det lille fald i marts kommer efter en relativt stor stigning på 0,8 pct. i februar. Men på grund af påskens placering skal man være varsom med at tolke på tallene for marts og april. Det er nemlig svært at korrigere korrekt for påsken," forklarer Las Olsen.

Han ser alligevel en svag tendens til et stigende privatforbrug i størrelsesordenen 0,2 pct. per kvartal.

"Det er ikke imponerende, og det ligger også under det, man kan kalde normal vækst i forbruget. Men det er trods alt mere, end vi har været vant til i de senere år. Det er også årsagen til, at det går lidt bedre for dansk økonomi," tilføjer Las Olsen.

Når han stadig tvivler på et kraftigt forbrugsopsving, skyldes det, at det vil kræve en stigning i danskernes gældsætning.

"Og det er der næppe den store appetit på, med tanke på det fald der har været i huspriserne," siger Las Olsen.

L&F: Detailhandlen bør tænke i køn

Dansk Supermarked indgår aftale med fødevareklynge

Millionerne fosser ud af Dagrofa

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier