Nordjysk storgrossist runder endnu en milliard

Den store danske grossistvirksomhed Nowaco, der primært handler med frosset kød, fisk og grøntsager, når rekordhøj milliardomsætning, og resultatet for 2013 er det bedste i fire år.
Foto: JP
Foto: JP

Fem års fremgang i omsætningen, så den nu overstiger 2 mia. kr. og en bundlinje, der lander i det bedste niveau siden 2009. Det er fremgang i den store Aalborg-baserede grossistvirksomhed Nowaco, som handler med frosset kød, fisk og grøntsager, samt med frisk kød, mejeriprodukter, tørret frugt, nødder og frø fra det danske kontor, såvel som fra datterselskaberne i Kina, Brasilien, USA og Australien.

Omsætningen i 2013 nåede rekordhøje 2,176 mia. kr., og dermed har man rundet den magiske anden milliard efter et 2012, hvor det med en omsætning på 1,997 mia. kr. lige nøjagtig ikke lykkedes. 

Fødevarer, drikkevarer, detail og landbrug. FødevareWatch dækker bredt - læs mere i vores gratis nyhedsbrev

Resultatet for året havnede i 34,4 mio. kr.,  og også det er en klar fremgang i forhold til 2012, hvor Nowaco kunne sætte to streger under et resultat på 28,8 mio. kr. Resultatet før skat steg med 7,5 mio. fra 2012 til 2013, hvor det endte i 45,7 mio. kr.

Bestyrelsen skriver i regnskabsmeddelelsen, at man anser det netop afgivne regnskab for at være "særdeles tilfredsstillende," og at de udenlandske kontorer, hvoraf en række er nye, alle har leveret positive økonomiske bidrag til udviklingen i koncernen.

Frem til 2005 var Nowaco et tydeligt brand i østeuropæiske lande, hvor man var tilstede i detailhandlen, men den del blev i 2005 solgt til den amerikanske kapitalfond JP Morgan for 670 mio. kr., dels fordi ejeren Preben K. Nielsen fandt det for vanskeligt at handle direkte med supermarkederne.

Virksomheden har eksisteret siden 1972, hvor Preben Kurt Nielsen og hans kone Juttine Nowak Nielsen etablerede grossistvirksomheden. Nowaco A/S er ejet af holdingselskabet TiKa Holding A/S gennem selskaberne Trading Division (75 pct.), Nowaco Invest 2012 ApS (10 pct.) og Nowaco Invest APS (15 pct.).

Udover datterselskaberne har Nowaco også repræsentationskontorer i en lang række lande og større byer over hele verden.

Ny direktør vil sætte Fødevarebanken på kortet

Fiskekoncern vil ansætte 100 på ny fabrik

Iværksætter revolutionerer cateringgigants online-liv

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også