
Private og offentlige storkøkkener som kantiner, institutioner og restauranter har købt økologiske varer for ca. 948 mio. kroner i 2013. Det er en stigning på 9,4 pct..
”Økologi har efterhånden fået godt fat rundt omkring i landets køkkener, og meget peger på, at øko-salget vil vokse endnu kraftigere i år. Der er blevet søsat en lang række omlægningsprojekter i de offentlige køkkener rundt omkring i landets kommuner, som vil medføre endnu større øko-efterspørgsel. Det vil vi for alvor kunne aflæse på 2014-tallene," vurderer Rikke Thorøe Grønning, projektleder i Økologisk Landsforening på okologi.dk.
Den største del af salget skal findes i institutioner og kantiner som til sammen står for 67 pct. De resterende 33 pct. sker i restauranter mm.
Økologisk Landsforening har oprettet 'Den Økologiske Database,' som opsamler cirka 75 procent af den økologiske omsætning i foodservice-sektoren gennem indberetninger fra de 15 største foodservice-grossister i Danmark. Tallene baseres på disse indberetninger samt Økologisk Landsforenings estimat for den resterende del af markedet.
Her er årets mest innovative leverandør og dagligvarekæde